Dubbelspexets historia

[Denna sida är inte helt klar än. Om du känner att någonting saknas eller är fel får du gärna maila direktionen@dubbelspexet.com med feedback!]

Dubbelspexet, eller W-spexet som det hette från början, startades november 2012 då W-sektionen kände att även de ville sätta upp ett spex. Första uppsättningen Sydpolen sattes dock upp först våren 2014. Det dröjde inte länge innan CL-sektionen hakade på och spexet således fick sitt namn -Dubbelspexet. Ett bra namn som symboliserar att det är dubbla sektioner som gör spexet. Spexet har dock alltid även haft medlemmar från andra håll än sektionerna; från andra sektioner eller som inte ens går på KTH.

Från början bestod spexet av Directionen, Skriwargruppen, Musikproduktionen, Scengruppen, Hantwerkargruppen, Qlubbmästeriet och PR. Vissa grupper var inkorporerade med det klassiska W:et för att symbolisera tillhörigheten med W. Idag har grupperna lite vanligare namn, du kan läsa mer om dem här.

Sedan spexet började har det varit ungefär en föreställning per år med olika handlingar.
Det absolut första spexet var Sydpolen, som fram tills alldeles nyligen inte har gått se på film eftersom att den behövde framkallas (!!!) först.